Володимир Котляр: Хочу побажати удачі "Урагану"

Президент київського «ХІТа» Володимир Котляр прокоментував прес-службі клубу недавні висловлювання головного тренера НФК «Ураган» Івана Скіцко після матчу 3 туру Екстра-ліги «ХІТ» — «Ураган»:

«Я дуже поважаю президента НФК «Ураган» Олександра Бубена, керівництво івано-франківського клубу, вболівальників та головного тренера команди Івана Скіцко. Цей клуб з давніми футзальними традиціями, в якому зібрані класні гравці. І прочитавши коментар головного тренера наших гостей після гри «ХІТ» — «Ураган», я, звісно, не міг залишити без уваги ці висловлювання, вважаючи їх некоректними.

Я кілька разів переглянув епізод, коли Андрій Сімка забивав у наші ворота після свистка арбітра. Моя думка – порушення на Сергієві Шевченкові можна трактувати як 50/50. І арбітр стояв у трьох метрах від подій, і на повторі видно, що він свистить ще до того, як Михайло Зварич відпасував м'яч на Андрія Сімку. Наші футболісти зупинилися після свистка, і звісно, гола там ще не було. Я вважаю, що цей момент можна трактувати «на розсуд судді». Якщо він прийняв таке рішення, значить, він вважав, що там було порушення правил на Сергієві Шевченкові.

Моя думка — арбітри відсудили цю гру гідно, і навіть надійшли поблажливо, показавши лише жовту картку голкіперу «Урагану» Віталію Бірову, який ззаду в спину атакував все того ж Сергія Шевченка. І це диво, що наш гравець не отримав травму. На міжнародній арені за такі порушення судді відразу ж видаляють гравця. Згадайте матч Україна – Мозамбік на Чемпіонаті Світу в Колумбії, де за схоже порушення вилучили Євгена Іваняка.

А якщо брати матч «ХІТ» — «Ураган» в цілому, то моя думка – команди показали класний футзал, а гра була дійсно нічийною. Але в будь-якому поєдинку комусь більше щастить, комусь посміхається вдача. Можна згадати безліч прикладів, коли команди, граючи на голову сильніше за суперника, програвали свої зустрічі. Ми забили свій гол, і не пропустили.

А з приводу висловлювання головного тренера «Урагану» Івана Скіцка про «конфлікт інтересів» з боку нашого головного тренера Олега Лук'яненка, хочу сказати наступне – так, Олег Дмитрович працював в Асоціації футзалу України, але ще перед стартом Екстра-ліги Виконком АФУ звільнив Олега Лук'яненка з посади спортивного директора асоціації. І це просто абсурд припускати, що він має якийсь вплив на суддівський корпус і на комітет арбітражу. І недавній приклад – наш домашній матч проти «ЛТК/Інбев/НПУ», коли важку травму отримав Дмитро Медвідь, якого поклали на паркет недозволеним прийомом, а свисток і одного рефері, і другого, на диво, промовчав. І не тільки цей епізод запам'ятався, там і інші ситуації були, коли арбітри помилялися, закриваючи очі на явні порушення. Так судити не можна.

А «Урагану» я хочу побажати всього самого найкращого, гравцям – менше травм, а керівництву, тренерському штабу й уболівальникам — удачі», — підсумував президент ФК «ХІТ» Володимир Котляр.

За матеріалами офіційного сайту ФК «ХІТ» (Київ)

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!